seniorinfo.dk
- et univers for seniorer...

Stor success for Musik i Lejet

18-12-2019 06:59:00
Den udsolgte og hypede musikfestival, Musik i Lejet, løb af stablen sidste weekend. Festivalen foregår i fantastiske omgivelser, hvor både skov, hav og strand er en del af oplevelsen. Festivalen er uden tvivl en overklasse festival, hvor regntøjet og dåsetunen er byttet ud med sommerkjoler, rosé og en god kulør. Popularitetskurven er sprunget, og i løbet af få minutter blev billetterne til den eftertragtede festival udsolgt. Men lever den op til hypen, og de forventninger der også ligger over for et ældre publikum?

 
Musik
Musikken omfavner festivalen med både nye og velkendte kunstnere. Overordnet er kunstnerne fra Danmark, så er man til de mere strømlinede store navne, bør man overveje større festivaller.

De Nye
Disclosure leverede en ikonisk oplevelse og en fest på scenen da klokken passerede 12 torsdag aften. Elektronisk musik, røg og skrigende piger stod som sild i tønder for at komme tættere på brødre-duoen der står bag Disclosure. Med klassiske sange som ”Latch” og ”White Noise” formåede de at skabe en unik stemning i det lille fiskerlejre Tisvilde engang var, og for alvor gøre folk klar til den videre fest på Fiskebaren.

WIINSTON debuterede i 2017 og det kunne klart mærkes på den lille scene på Bodega at douen var overrasket over den fællessang de fik under nummeret ”Angelina”, hvor forsangeren vender sig og råber ”De kan vores sang mand!”. Den gode stemning boblede inde i det lille telt og deres glæde smittede i den grad af på publikum.

Emil Lange har efterhånden spillet de største steder i Danmark, og har ageret opvarmer for navne som Lil Wayne og Mariah Carey. Derudover har han været fast inventar på flere danske natklubber, og er derfor i stand til at skabe en brag af en fest, hvilket han også gjorde i Tisvilde. Generelt en fest hvor det modne publikum ikke i så høj grad var repræsenteret, men man kan ikke blive andet end i godt humør af at være omringet af så mange unge mennesker der kan synge med på alle sange, og hopper forvirrede rundt.

De gamle
Rocazino som storhittede tilbage i 80’erne var også at finde på dette års festival. Desværre en oplevelse som skuffede de mange fremmødte publikummer, da pladsen var for lille. ”Skrid dog hjem med jer” råber en ældre herre til et par unge piger der forsøgte at få glimt af Rocazino inde på Fiskebaren. Lokationen var for lille, til alle de festivalgængere der ville synge med på ”Elsk mig i nat” og ”Ridder Lykke”. En rigtig ærgerlig oplevelse, ikke på grund af Rocazino, men scenevalget.

Laid Back formåede at få gamle samt unge til at synge med på klassikere som ”Sunshine Raggae” trods det grå vejr. I anledningen af deres 40-års jubilæum bragte de nyheder på banen, som man ikke kunne andet end at holde af. Samtidig var der plads til et par dansetrin eller to, da de spillede på den store scene hvor der er god plads.

Ung eller gammel, vi kan alle synge med på Nick og Jay. Den sidste dans foran strandscenen var i selskab med popduoen som aldrig dør. Flere var bekymrede omkring, hvilke sange de to nexus mænd ville spille, nyt eller gammelt? En perfekt blanding af nyt og gammelt samt sangtekster på scenen gjorde, at alle kunne være med og synge med på klassikerne. Alt i alt en rigtig god oplevelse.

Mad
Ingen tvivl om at Musik i Lejet har et bredt madsortiment der forkæler smagsløgene, med både, kød, fisk og vegetariske retter. Klassikere som burgere fra Hooked og Yo burger var at finde, i en fin symfoni med mere gastronomiske oplevelser fra asiatiske Kiin Kiin og den Michelin anbefalede restaurant Uformel. Lettere retter og snacks som popcorn, pomfritter og crêpes var også at finde på festivalpladsen. Alt i alt rigtig meget god mad til overkommelige priser, hvor alle kan være med og blive mætte.

Omgivelser
Smukke hyggelige Tisvilde, bliver mindre smuk, men mere hyggelig under festivallen. Støjniveauet er klart højere overalt i Tisvilde under festivalsdagene. Man kan ikke gå mange meter uden at få blæst lyden fra en Soundbox ind i hovedet med elektronisk musik. Dog liver byen op på en helt anden måde og det går stærkt – rigtig stærkt. Man behøver åbenbart ikke tage mere end en time fra København i bil, for at få en stemningen som man ellers kun ville finde i sydens sol. Festivalpladsen rummer både sand og asfalt, hvilket på sin vis har sin charme, men det sætter nogen begrænsninger i forhold til bevægelighed, hvis man er svært gående. Pladsen er godt udnyttet, og det virker som om, at man kommer ind i en lille oase med mange tilflugtssteder, hvis man har brug for en pause. I ”Økohaven” kan man stille og roligt sidde og nyde vejret og i ”Udsigten” man kan se de smukkeste solnedgange over Kattegat. I løbet af de sene eftermiddagstimer kan man tage en kop kaffe i ”Coffee Lounge” og holde øje med menneskevandringen samt høre blide toner af musik.

Rent aldersmæssigt favner festivallen bredt.
Børn under 12 år kommer gratis ind med deres forældre og voksne over 65 får rabat på billetten. Dette er med til at skabe liv i dagstimerne, hvor festivalspladsen ikke er lige så fyldt som om aftenen. Stemningen bliver mere intim og på mange måder også afslappende, og med god plads, opstår der ikke en klaustrofobisk stemning. Dette hænger sammen med at man som gæst i løbet af dagstimerne inden festivalpladsen åbner kan slentre rundt i skoven, eller tage sig en dukkert på stranden.

Overordnet formår Musik i Lejet at skabe en fuld oplevelse for de besøgende. Musik, mad og omgivelser er i top – for alle aldre. Et varieret musikprogram der henvender sig til alle, samtidig med, at man får hørt nye forskellige genre som man ikke nødvendigvis er bekendt med.

Seniorinfo mener bestemt festen er lykkedes, med god musik, god mad, og vigtigst af alt god stemning. Vi medgiver Musik i Lejet de bedste anbefalinger og glæder os til at se mange seniorer på pladsen i juli 2020.

Forfatter: Johanne Vesta

© Copyright seniorinfo.dk