Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning

Live lige nu

  • København
  • København
  1. Episodefredag 26. apr 20241 T

    Meta har kastet deres AI ud til folket. Den skal holde liv i Facebooksamtaler, der er gået i stå, og den har allerede proklameret, at den har et barn med handicap og i øvrigt et kamera til salg. Vi diskuterer, hvordan Meta AI kommer til at forandre vores internetsamtaler. TV-producenten TCL vil udgive verdens første spillefilm lavet med generativ AI. En romatisk komedie om et forelsket par i Paris. Resultatet er dog så dårligt, at det ligner en dødelig feberdrøm. Og så får vi besøg af Andreas Pihl, der er læge og AI-nørd. Vi diskuterer et tidsskriftsstudie, der afslører, hvor let det er at få ChatGPT og Google Gemini til at sprede sundhedsmyter.

    Værter: Marcel Mirzaei-Fard, tech-analytiker og Henrik Moltke, tech-korrespondent.

    (Genudsendelse fra 9.05).

    (Sendes også søndag 20.03).

  2. Lige nukl. 01:03 – 02:03

    Når filmen 'Fire Døtre' har premiere i morgen torsdag, oprulles et drama i en muslimsk familie, hvor to af døtrene er stukket af og har tilsluttet sig Islamisk Stat. Vi får en ekspert i radikalisering til at se filmen og gøre os klogere på, hvordan radikalisering af unge muslimer foregår.

    Alle partiledere på Christiansborg har et kontor, og de vælger selv, hvilken kunst, der skal hænge på kontorets vægge. I en ny serie besøger vi partiledere fra Pia Olsen Dyhr til Morten Messerschmidt kontorer for at se, hvad deres kunstvalg siger om dem. I dag er det de Konservatives nye leder Mona Juul, der skal have sit kunstsyn undersøgt.

    Værter: Linnea Albinus Lande og Karen Secher.

    (Genudsendelse fra 14.03).

  3. Episodefredag 26. apr 20241 T

    Da RuPaul startede sine drag-konkurrencer på tv, var det små billige produktioner. I dag er det en verdensomspændende franchise med tv-shows og drag-konkurrencer over en stor del af verden. Og hans shows har også politisk betydning. For nylig vandt en person fra Taiwan konkurrencen, og det blev pludselig et symbol på konflikten mellem Vesten og Kinas syn på køn og seksualitet. Vi ser på fænomenet, og hvordan det bl.a. bliver brugt i værdikampen mellem Vesten og lande som Kina og Rusland.

    De fleste danskere har nok set Matador, men der er meget mere end underholdning gemt i den klassiske serie. I en ny bog bliver serien set gennem forskellige filosofiske briller af forskellige bidragydere - en er med i studiet og har set serien med filosoffen Hannah Arendts optik.

    Værter: Linnea Albinus Lande og Karen Secher.

    (Genudsendelse fra 15.03).

  4. Episodefredag 26. apr 20241 T 28 min.

    Hvad er debatten omkring vildhestene i Molsbjerge? Hvordan skal Frederikshavn Kommune bære sig ad med den store havnegæld? Skal politikernes næste skridt indenfor integration være at indføre undervisning i danske værdier i børnehave og folkeskole?

    Dagens værter: Ole Brink og Bjarne Steensbeck.

    (Genudsendelse fra 16.05).

  5. Episodefredag 26. apr 202429 min.

    Vi hører igen og igen, at vi har en høj grad af tillid i Danmark. Samtidig lever vi et af de mest gennemregulerede lande i verden. Men hvorfor har vi brug for så mange regler, hvis vi grundlæggende har tillid til myndighederne? Eller er det netop de mange regler og kontrolinstanser, der skaber tillid? Under alle omstændigheder er tilliden i Danmark lavere end den har været længe, og tonen i debatten bliver stadig hårdere. Politikere og debattører modtager dagligt voldsomme hadbeskeder. Sammen med professor i statskundskab og leder af Magtudredningen 2.0, Michael Bang Petersen, ser dagens Udsyn på, hvad der er på spil, når tilliden i samfundet falder, og hvordan kan udviklingen vendes?

    Vært: Kaspar Colling Nielsen.

    (Genudsendelse fra 17.33).