20. april 2024



Du er her: Home > Services > Om seniorinfo.dk > Pressemeddelelser > Læs presse
Læs presse
09-01-2000
 
Pressemeddelelse nr. 1, ny dansk udviklet internet portal til seniorer i luften i dag

Ny dansk internet portal åbnet i dag samarbejde mellem Ældremobiliseringen, PFA Pension, Topdanmark, International Health Insurance og Jørgen Vesta A/S

Nu får det købestærke og formuende seniorsegment sin egen portal på internettet.
www.seniorinfo.dk officielt åbnet i dag, af Ældremobiliseringens formand, fhv. minister Ivar Nørgaard, der bl.a. sagde følgende:

"seniorinfo.dk, den nye indgang til internettet, kommer basale behov i møde, med links om pension og penge, kontakt med andre, og andre af informatuionssamfundets komplekse servicetilbud. Det vil mange af vore 450.000 medlemmer og andre ældre vide at drage nytte af. Velkommen til seniorinfo.dk og velkommen til brugerne".

Herefter orienterede Jørgen Vesta, direktør for Jørgen Vesta A/S der har stået for udviklingen af og konceptet bag seniorinfo.dk kort om de mange muligheder der er på seniorinfo.dk for både brugere og sponsorer. Jørgen Vesta sagde bl.a. "målsætningen med seniorinfo.dk er, at skabe et univers som seniorerne har lyst til at bruge. Give seniorerne en sikker portal at navigere ud fra, samt at være uafhængige. Optimere antallet af besøgende til seniorinfo.dk samt antallet af udvalgte sponsorer der ønsker at supportere udviklingen"

Ældremobiliseringen offentliggjorde herefter nedenstående information om samarbejdet:

IT og Ældremobiliseringen

Med en seniorinfo-webside understreges ældre IT-brugeres position i det
digitale Danmark det nyeste led i en systematisk indsats for ældres
udbytte af nettet

Ældremobiliseringen har i et par år arbejdet systematisk på at introducere informationsteknologien, ikke alene i sin egen administration, men også som et konkret tiltag i Ældre hjælper Ældre-projekter med introduktion af datastuer. Der er nu mere end 20 datastuer rundt om i landet, og antallet vokser fortsat. Datastuerne kan finde plads i lokaler, som også anvendes til andre Ældre hjælper
Ældre-aktiviteter, i de lokaler, som Ældremobiliseringens amtsudvalg benytter eller i lokaler, som også andre grupper bruger. Der er også eksempler på datastuer i et ældrecenter og på et plejehjem.

Med udgangspunkt i foreningens kontor i Odense er der arrangeret særlige kurser for ældre i IT, idet der kræves en undervisningsform, specielt rettet mod ældre, hvoraf nogle fx ikke nogensinde har betjent en skrivemaskine, og af den grund er uvante med et tastatur. Ældre får som regel stort udbytte af en tålmodig måde at introducere IT på, og gennem regelmæssig brug kommer mange af dem fuldt på højde med yngre brugere af computere og Internet.

Ikke mindst har Ældremobiliseringen satset på medlemmerne af organisationens 15 amtsudvalg, som er tilbudt kurser og opstilling af computere på favorable vilkår gennem en særaftale med IBM. Det har betydet, at store dele af Ældremobiliseringens administration og kommunikation kan organiseres i fælles intranet-konferencer medmulighed for erfaringsudveksling og med e-post som en hurtig kommunikationsform,
der i mange tilfælde rummer flere fordele end telefonen, der kan være optaget eller ikke skaber kontakt, fordi den ene part ikke er ved telefonen. Der er således bl.a. en faglig konference for især de ansatte konsulenter rundt om i landet, en edb-konference og en medie-/nyhedsservice, hvor aktuelt stof hurtigt formidles ud til alle, fx de ældrepolitisk relevante dele af et finanslovforslag, et oplæg fra
en kommunal organisation eller en sammenfatning af en væsentlig debat i medierne, p.t. fx embedslægernes tilsyn med plejehjem, ophør af pension på dagen for dødsfald eller web-steder af interesse for medlemmerne.

Det viser sig, at ældre bruger IT og nettet lige så varieret som andre grupper i befolkningen. Der udveksles e-post med børnebørn, familie i udlandet og venner, der måske er fundet på en net-konference, news-groups og der søges på nettet efter hver enkeltes egen interesse, være sig slægtsforskning, idræt, kulturelle tilbud eller indkøb af bøger. Man følger med i Folketingets arbejde, man ser efter aktuelle tilbud i det lokale supermarked osv. Og man læser nyheder fra medierne.

I foråret 1999 offentliggjorde Ældremobiliseringen en undersøgelse af Ældre og Teknologi fra DANIÆ, hvor erfaringerne blev evalueret. I eftersommeren deltog et par hundrede ældre i et senior-net-træf, en chatte-dag, organiseret fra Sverige i anledning af FNs internationale ældreår 1999, og efteråret 1999 introducerede Ældremobiliseringen under stor opmærksomhed sin mobile datastue i en ombygget bybus, der specielt har sigte på de tyndere befolkede områder med langt til muligheder for undervisning i IT.

De eksisterende søgebaser giver den tålmodige web-surfer meget at vælge imellem, men det kan være tidkrævende. Det kan også være vanskeligt at vurdere en enkelte hjemmesides pålidelighed og troværdighed. Bag kluntet præsentation kan der gemme sig værdifuld information. Og bag fejende flot grafisk opsætning kan der tilsvarende være et knapt så relevant indhold. Det kan være et problem for brugere i alle aldre, men for de ældres vedkommende har Ældremobiliseringen oplevet et behov for en mere målrettet vejledning, ikke mindst for begyndere på IT-området.
Dette er en vigtig del af baggrunden for det nye initiativ i samarbejde med Jørgen Vesta A/S med en særlig seniorinformation på nettet.

Samtidig kan en sådan web-side være med til at vise den hastigt voksende skare af Internet-brugere i andre aldersgrupper, at ældre langt fra behøver at være bag ud af dansen! Mange yngre har en ubegrundet oplevelse af ældre som ensbetydende med svagelige eller syge. Man glemmer, at det kun er et mindretal, der får hjemmehjælp
eller er på plejehjem. Man er også tilbøjelig til at overse, at et menneske kan have værdifulde ressourcer også for andre uden nødvendigvis at være på arbejdsmarkedet, som hun eller han ellers har virket i gennem mange år.

Ældremobiliseringens rolle i samarbejdet vil være at levere aktuelt stof af betydning for medlemmerne og hele målgruppen af ældre. Den vil også være den løbende vurdering af de tilbud, nettet hele tiden suppleres med og en fortsat udvikling af seniornet, baseret på de konkrete erfaringer, de ældre selv gør med brugen af Internet.

www.seniorinfo.dk vil rumme både offentlige og private tilbud, såvel rejser og andre goder, der udbydes til salg, som ren information og service, fx oplysning om pensionsforhold eller om samværsmuligheder og foreningsaktiviteter. Ældremobiliseringens egne tilbud om ældreidræt, erindringsgrupper, kurser mm. Har en naturlig plads i denne sammenhæng. Der vil også være åbent for kontakt-tilbud og at reflektere på sådanne elektroniske rubrik-tilbud. Og der vil være mulighed for at stifte bekendtskab med en meget bred vifte af seriøse udbydere på især den
danske del af nettet.

Ældremobiliseringen har noteret sig de store ambitioner i rapporten og programmet om De digitale Danmark, som for nylig er fremlagt. Organisationen har med glæde noteret sig, at dette program på falderebet af FN-ældreåret og på tærsklen til et nyt århundrede får sit første konkrete udtryk netop på ældreområdet.
 




copyright 1999-2024 seniorinfo.dk Fortæl en ven | Kontakt os | Webmaster
Udviklet af Vesta - Datanet e-Solutions