26. april 2024



Du er her: Home > Services > Om seniorinfo.dk > Pressemeddelelser > Læs presse
Læs presse
20-11-2000
 
Pressemeddelelse nr. 11, har det kommunale selvstyre spillet fallit?

www.seniorinfo.dk først med at offentliggøre ny analyse fra Ældremobiliseringen der stiller spørgsmålet

Har det kommunale selvstyre spillet fallit?
  • ca. 30% af kommunerne valgte ikke at følge regeringens og KLs henstilling

Ældremobiliseringen viste i sin landsdækkende undersøgelse i januar i år, at der var stor forskel på, hvornår man i kommunerne mente, at pensionisternes økonomi var særlig vanskelig. Formuegrænserne ved tildeling af personlige tillæg varierede dengang fra 10.000 kr. til 100.000 kr. eller slet ingen.

Det gav anledning til kritik fra Socialministeren, da ministeren fandt, at det var en for stor forskel, hvilket påny er fremkommet i forbindelse med ældrepakken.

I forbindelse med aftalen mellem Kommunernes Landsforening og regeringen om kommunernes økonomi for 2001 udsendte parterne et brev til samtlige kommuner, hvor man anbefalede, at kommunerne allerede fra 1. august 2000 anvendte en vejledende formuegrænse på 50.000 kr.

Ældremobiliseringen har nu i en opfølgningsundersøgelse påvist, at ca. 17 % af de adspurgte kommuner har valgt at sidde henstillingen fra Socialministeriet og deres egen organisation overhørig. Yderligere ca.13% af kommunerne har valgt at vente med at følge henstillingen til 1.januar eller 1. marts 2001.

Undersøgelsen kan i sin helhed ses på www.seniorinfo.dk
 




copyright 1999-2024 seniorinfo.dk Fortæl en ven | Kontakt os | Webmaster
Udviklet af Vesta - Datanet e-Solutions