20. april 2024



Du er her: Home > Services > Om seniorinfo.dk > Pressemeddelelser > Læs presse
Læs presse
04-01-2002 07:00:00
 
Pressemeddelelse nr. 17, Journalistik kan føre til alt

København den 4. januar 2002 07.00

Seniorportal vil uddanne ældre

Seniorer med Internet-adgang får nu mulighed for at blive forfattere, journalister – eller blot lære at formulere sig bedre skriftligt via et helt nyt samarbejde, der er etableret mellem www.seniorinfo.dk og kursusudbyderen www.journalistkursus.dk

Som noget helt nyt i Danmark tilbydes de mange brugere af Internet-portalen www.seniorinfo.dk nu en række banebrydende kurser via Internettet i samarbejde med Journalist & Medieskolen på Fyn.
Kurserne foregår afvikles udelukkende via Internettet, men hvis man tror, at ny teknologi ikke er noget for de ældre, tager man fejl. 33 pct. af danskere over 60 år har nemlig en pc og af dem har 25 pct. adgang til Internettet. Danmark er et af de lande i verden, hvor flest ældre er på Nettet, og kun i Sverige og USA finder man flere Internet-opkoblinger i den ældste befolkningsgruppe.

I første omgang får seniorerne tilbudt tre kursustyper.

I
Det første kursus henvender sig til ældre, der altid har drømt om at skrive – det være sig dagbog, en novelle, eller en hel roman, men blot har manglet værktøjet og det kvalificerede modspil til at gå i gang.

II
Det andet kursus går de store, etablerede forlag i bedene, idet Journalist & Medieskolen tilbyder at gennemgå seniorernes bog-projekter – de manuskripter, de har liggende i kælderen eller i skrivebordsskuffen, og som de aldrig fik sendt til et forlag – måske at frygt for, at de ikke var gode nok og ville få en hård medfart af forlagsredaktørerne. Her får seniorer – eller andre for den sags skyld – nu mulighed for at få en kvalificeret, bedømmelse – før de viser deres livsværk til andre – eller evt. sender det til et forlag.

III
Endnu et kursus henvender sig til ældre, som arbejder med at lave foreningsblad, beboerblad, eller andet, og som har svært ved at få sproget til at spille, som de vil.
Her lærer seniorerne de basale grundtrin i journalistik. Samtidig får de ældre adgang til netværket ”Seniorskribent”, hvor de har mulighed for at udveksle erfaringer med andre i samme situation..
- Samarbejdet med Journalist & Medieskolen, og tilbudene føjer endnu en dimension til de i forvejen mange tiltag på www.seniorinfo.dk, siger direktør Jørgen Vesta.

- Vi har hidtil mest beskæftiget os med unge mennesker, der gerne vil lære at skrive godt, men hvorfor skulle det ikke også gælde ældre? Jeg tror på, at vi med denne nye typer kurser kan dække et stort, hidtil udækket behov, siger journalist Peter Lundblad, Journalist & Medieskolen.
- Kurser, hvor Internettet bruges som bindeled mellem lærer og elev, er ideelt til seniorer, idet deltagerne kan løse opgaverne hjemmefra – og på nøjagtig det tidspunkt, der passer dem bedst. Nettet er jo uafhængigt af tid og sted, fastslår Peter Lundblad.
-
Hvis interessen er til stede, er det på længere sigt hensigten, at kurserne følges op af en kursusdag, hvor deltagerne fysisk mødes med en foredragsholder – og med hinanden, fastslår Peter Lundblad.

Yderligere oplysninger:
Direktør Jørgen Vesta, Seniorinfo.dk
Tlf. 45 76 45 22


Journalist Peter Lundblad, Journalist & Medieskolen
Tlf. 62 25 27 29
E-mail: peter.lundblad@journalistkursus.dk



Forfatter: Peter Lundblad, Journalist
 




copyright 1999-2024 seniorinfo.dk Fortæl en ven | Kontakt os | Webmaster
Udviklet af Vesta - Datanet e-Solutions