Du er her: Home > Tryghed
Tryghed



Den sniger sig ind på os en dag ad gangen, og pludselig er den der: Den 3. alder. Det er en ny alder med masser af muligheder. I dag lever vi nemlig længere end før i tiden og er ikke nedslidte på samme måde. Vi kan meget mere. Der er altså ingen grund til at læne sig træt tilbage i otiumstolen.

Men det rejser også nogle store spørgsmål: Hvordan vil du bruge den ekstra tid, du får? Hvad vil du gerne opleve? Er de økonomiske rammer, som de skal være?

Der er ikke meget tryghed i at gå på pension efter 40 år på arbejdsmarkedet og så være i vildrede om, hvad man skal bruge den megen ekstra tid til. Overgangen til det arbejdsfrie liv kan være en voldsom omvæltning – også for ægtefællen og den øvrige familie, der uundgåeligt bliver påvirket.

Mange af os har en forventning om, at vi får mulighed for at bruge mere tid på de ting, der er væsentlige for os. Nogle vil gerne bruge mere tid sammen med børnebørnene, dyrke interessen for lystfiskeri for fuld styrke eller rejse til bestemte dele af verden, man altid gerne har villet se. Og det er lidt af en kunst fra den ene dag til den anden at opfinde en spændende hobby, hvis man ingen har. Man kan ikke bytte en 37 timers arbejdsuge ud med en møntsamling og uden problemer udfylde tiden.

Det handler derfor om at forberede sig til den 3. alder – økonomisk, men nok allermest på det mentale plan til, at livet ændres. Man kan ikke længere pr. automatik identificere sig ud fra sin arbejdsplads og sine arbejdsopgaver, men må i en vis udstrækning omdefinere sin egen rolle i forhold til venner og familie. Man får ikke længere spørgsmålet: ”Nå, hvordan gik det så på arbejdet i dag?”, og de fleste af arbejdskollegerne ser man ikke længere.

Man kan ikke på forhånd mentalt indstille sig 100 procent på den nye tilværelse, men trygheden kommer ved at have en kvalificeret idé om, hvor den store forandring kommer, og hvordan man vil forholde sig til den.

Der ligger også tryghed i at vide, at man har rig mulighed for at udfolde sig fuldt ud i forhold til drømme, man altid har haft, men aldrig før har haft tid til at realisere. Nemlig den gode tid sammen med familien, den spændende hobby eller den store rejse.


Venlig hilsen
Stig Ellkier-Pedersen
Direktør i Tryg

 



copyright 1999-2024 seniorinfo.dk Fortæl en ven | Kontakt os | Webmaster
Udviklet af Vesta - Datanet e-Solutions